Festat shtetėrore dhe komunale

 

FESTAT SHTETËRORE DHE KOMUNALE PËR VITIN 2012
Festat zyrtare në pajtim me nenin 2 të Ligjit nr. 03/L-064, për festat zyrtare në Republikën e Kosovës, janë:
Festat Zyrtare
Data
 
Viti i Ri
E diel 1 janar, e hënë 2 janar
 
 
Dita Përkujtimit të Masakrës së Reçakut
 
Krishtlindjet ortodokse
 
E  diel 15 janar
 
E shtunë 7 janar
 
 
Dita e Pavarësisë së Republikës së Kosovës
E premte 17 shkurt
 
Pashkët Katolike
E diel 8 prill
 
Dita e Kushtetutës së Republikës së Kosovës
E hënë 9 prill
 
Pashkët Ortodokse
E diel 15 prill
 
Dita Ndërkombëtare e Punës
E martë 1 maj
 
Dita e Evropës
E mërkurë 9 maj
 
 
Dita e Çlirimit t të Komunës së Shtimes
 
Dita e Dëshmorëve të Komunës së Shtimes
 
Bajrami i Madh, dita e parë
 
E martë 12 qershor
 
E enjte 26 korrik
 
E diel 19 gusht
 
 
 
 
 
Bajrami i Vogël, dita e parë
E enjte 25 tetor
 
Krishtlindjet Katolike
E marte 25 dhjetor
 
 
 
 
Vërejtje: Sipas Ligjit Nr. 03/L-064 për Festat Zyrtare në Republikën e Kosovës, në nenin 4, thuhet: “Kur ditët e festave zyrtare (shtetërore) bien ditën e shtunë ose të diel, ditë pushimi do të jenë ditët pasardhëse të punës”.